Kurumsal Java Eğitimleri Mart 2012

Herkese Merhabalar,

Bu ayki bültenimize, sizlere geçen ay bahsettiğim Hibernate ile multi-tenant uygulama geliştirme konusu ile başlamak istiyorum.

Hibernate ve Multi-Tenancy Desteği

Basit bir ifade ile multi-tenancy, bir uygulamanın aynı anda birden fazla istemci organizasyonu destekleyecek biçimde çalışmasıdır. Bu tür uygulamalarda veri ve diğer konfigürasyon bilgileri istemci organizasyon bazında gruplanmakta, her bir organizasyon belirli bir veri ve konfigürasyon kümesi üzerinde çalışmaktadır. Hibernate’in sağladığı multi-tenancy desteğine odaklanırsak, bu konuyu Hibernate 4 öncesi ve sonrası iki ayrı dönemde incelemek gerekir. Hibernate 4 öncesi dönemde Filter kabiliyeti ile hayata geçirilebilen bu özellik Hibernate4 ile birlikte daha sistematik biçimde ve ilk elden etkin hale getirilebiliyor. Hibernate 4 öncesinde kullanılan yöntemi detaylı biçimde incelediğimiz yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Nisan Ayında Java Teknoloji Saati Etkinliği

6 Nisan Cuma günü ODTÜ Teknokent İkizler Konferans Salonu’nda Java Teknoloji Saati etkinliğimizin ikincisini düzenliyoruz. Bu etkinliğimizin konuları “Açık Kaynak Arama Teknolojileri: Lucene, Solr ve Nutch” ve “MVC, MVP ve Mediator Örüntüleri ile TDD Tecrübeleri” şeklinde olacak. Etkinliğimiz ücretsizdir, isteyen herkes kayıt yaptırarak katılabilir. Etkinlik konularının detaylarına ve etkinlik programına buradan ulaşabilirsiniz.

Java ile Tasarım Prensipleri ve Tasarım Örüntüleri

Şubat ayında düzenlediğimiz etkinliğimizin konusu olan “Java ile Tasarım Prensipleri ve Tasarım Örüntüleri” başlıklı yazımız yayımlandı. Yazımıza kötü tasarımın belirtileri ile başlıyor ve ardından nesne yönelimli analiz tasarım nasıl olmalı sorusuna cevap arıyoruz. İsim/fiil analizi ve ortaklık/değişkenlik analizi gibi yöntemlere değindikten sonra altın değerinde temel tasarım prensipleri üzerinde duruyoruz. Örnek problemimiz üzerinde detaylı biçimde inceledikten sonra tasarım prensipleri ve tasarım örüntüleri arasındaki ilişkiyi Strategy örüntüsü üzerinden ortaya koyuyoruz. Yazımızın, nesne yönelimli tasarım ve programlama konularında kendisini geliştirmek isteyen herkes için oldukça faydalı olacağını ümit ediyoruz.

Bir sonraki bültenimizde görüşmek üzere…

Kenan Sevindik

Kurumsal Java Eğitimleri

  • Spring Application Framework
  • Spring Security ile Web Uygulama Güvenliği
  • Spring MVC ve Web Servisleri
  • Spring AOP ve AspectJ ile Aspect Oriented Programlama
  • Hibernate ile Java Persistence
  • J2EE Teknolojilerine Giriş
  • Java ile Nesne Yönelimli Programlama
  • Nesne Yönelimli Analiz, Tasarım ve Tasarım Örüntüleri

On-site kurum içi eğitimlerin yanı sıra, kurum dışında da eğitimler düzenliyoruz. Her türlü konuda bilgi almak, size özel bir eğitim programı oluşturmak veya kurumsal uygulama geliştirme ile ilgili danışmanlık ve koçluk hizmetlerimiz için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Kurumsal Java Eğitimleri” bir Harezmi Bilişim Çözümleri Ltd. hizmetidir.