Kurumsal Java Eğitimleri Aralık 2013 Bülteni

Herkese Merhabalar,

Yılın son bültenine öncelikle “Yazılım Projelerinde Gereksinim Analizi” konulu yazı dizimizin bu ayki bölümü ile başlamak istiyorum. Yazı dizisine ilk olarak proje, süreç gibi temel kavramların tanımlarını yaparak, birbirleri arasındaki ilişkileri ortaya koyarak başlamıştık. Bu ayki bölümde ise “blast off” olarak adlandırılan, proje başlangıç (kick-off) çalışmasından, bu çalışmanın amacı ve öneminden bahsediyoruz. İlgi ile takip ettiğinizi tahmin ettiğimiz yazı dizimizin bu ayki bölümüne buradan ulaşabilirsiniz.

Kurumsal uygulamaların en temel ihtiyaçlarından birisi de raporlamadır. Kapalı veya açık kaynak kodlu çok çeşitli rapor araçları mevcuttur. Tamamen açık kaynak kodlu teknolojiler üzerine yatırım yapan ve müşterilerine de bu yönde çözümler sunan bir şirket olarak bizim tercihimiz JasperReports’dan yana olmuştur. Uzun yıllardır kullanılan bir raporlama aracı olan JasperReports ile rapor tasarlamak için bu güne kadar kullanılan iReport yerini JasperSoft Studio’ya bırakıyor. JasperSoft Studio ile ilgili ilk deneyimlerimizi paylaştığımız bu yazımızın JasperReports kullananların ilgisini çekeceğini umuyoruz.

Takip edenler bilir birkaç ay önce Hibernate ile sınıf ilişkilerini incelediğimiz bir yazı dizisine başlamıştık. Bu ayki Hibernate’de Sınıf İlişkileri başlıklı yazı dizisinin konusu da 1:M ilişkiler. En kapsamlı ilişki türü olan 1:M ilişkileri incelediğimiz yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Ve son olarak yine Hibernate ile bitiriyoruz. Bir müşterimizin Hibernate ile karşılaştığı bir problem ile ilgili sorusuna verdiğimiz cevabı sizinle de paylaşalım istedik. Parent-child ilişkilerle ilgili dikkat edilmesi gereken iki noktayı anlattığımız kısa yazımız eminiz ki Hibernate kullanıyorsanız, parent-child ilişkilerde size de faydalı olacaktır.

Bir sonraki bültenimizde görüşmek üzere…

Kenan Sevindik

Kurumsal Java Eğitimleri

  • Spring Application Framework
  • Spring Security ile Web Uygulama Güvenliği
  • Spring MVC ve Web Servisleri
  • Spring AOP ve AspectJ ile Aspect Oriented Programlama
  • Hibernate ile Java Persistence
  • J2EE Teknolojilerine Giriş
  • Java ile Nesne Yönelimli Programlama
  • Nesne Yönelimli Analiz, Tasarım ve Tasarım Örüntüleri

On-site kurum içi eğitimlerin yanı sıra, kurum dışında da eğitimler düzenliyoruz. Her türlü konuda bilgi almak, size özel bir eğitim programı oluşturmak veya kurumsal uygulama geliştirme ile ilgili danışmanlık ve koçluk hizmetlerimiz için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Kurumsal Java Eğitimleri” bir Harezmi Bilişim Çözümleri A.Ş. hizmetidir.