Kurumsal Java Eğitimleri Kasım 2013 Bülteni

Herkese Merhabalar,

Bu ayki bültenimize ilk olarak Hibernate ile başlamak istiyorum. Hibernate kullanılan projelerin yaşadığı en büyük sorun hepimizin bildiği gibi LazyInitializationException‘dır. Session kapandıktan sonra, initialize edilmemiş bir proxy nesnenin kendisine veya bir entity’nin initialize edilmemiş bir ilişkisine erişilmeye çalışıldığı vakit ortaya çıkan bu hatadan kurtulmak için uygulama geliştiriciler değişik yollar izlemektedirler. Malesef bu yollardan bazıları da uygulamanın kod kalitesini düşürücü niteliktedir. Hibernate 4 ile gelen bir yeni özellik sayesinde bu hataya güle güle demek mümkün. Detayları buradaki yazımızdan öğrenebilirsiniz.

İkinci konumuz da yine Hibernate ile ilgili. Geçen ay ilk bölümünü yayımladığımız Hibernate’de Sınıf İlişkileri başlıklı yazı dizisinin yeni bölümüne buradan ulaşabilirsiniz. Bu ayki bölümde M:1 ilişkileri inceliyoruz.

Harezmi Bilişim Çözümleri olarak üzerinde çalıştığımız konulardan birisi de model güdümlü yazılım geliştirmedir. Model güdümlü yazılım geliştirmenin temel problem noktalarından birisi de model-kod, kod-model senkronizasyonunun nasıl sağlanacağıdır. Bununla ilgili olarak Eclipse platformunun sunduğu JDT isimli bir teknolojiyi sizinle paylaşmak istiyoruz. JDT sayesinde kodunuzun içerisinde yaptığınız herhangi bir değişikliğin model tarafından algılanabilmesi e takip edilebilmesi mümkün hale geliyor. JDT hakkındaki yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Bu kadar teknik konudan sonra biraz da proje/süreç yönetimi ve gereksinim analizi gibi konularla ilgili konuşalım. Gereksinim analizi nedir? Nerede ve nasıl başlar? Kapsamı ne olmalıdır? Bize ne gibi bir çıktı verir? Yazılım sürecimizin diğer safhaları ile ilişkisi nasıl olmalıdır? Yeni başlayan bir yazı dizimiz ile bu konulardaki deneyimlerimizi sizinle paylaşacağız. Bu ay ilk olarak proje, process gibi çok sık kullandığımız temel kavramlar aslında tam olarak ne anlama geliyor, bu kavramların zihnimizde canlandırdığı veya canlandırması gereken temel imgeler nelerdir, bunları inceliyoruz. Yazımızın devamına buradan erişebilirsiniz.

Bir sonraki bültenimizde görüşmek üzere…

Kenan Sevindik

Kurumsal Java Eğitimleri

  • Spring Application Framework
  • Spring Security ile Web Uygulama Güvenliği
  • Spring MVC ve Web Servisleri
  • Spring AOP ve AspectJ ile Aspect Oriented Programlama
  • Hibernate ile Java Persistence
  • J2EE Teknolojilerine Giriş
  • Java ile Nesne Yönelimli Programlama
  • Nesne Yönelimli Analiz, Tasarım ve Tasarım Örüntüleri

On-site kurum içi eğitimlerin yanı sıra, kurum dışında da eğitimler düzenliyoruz. Her türlü konuda bilgi almak, size özel bir eğitim programı oluşturmak veya kurumsal uygulama geliştirme ile ilgili danışmanlık ve koçluk hizmetlerimiz için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Kurumsal Java Eğitimleri” bir Harezmi Bilişim Çözümleri A.Ş. hizmetidir.